Het bedrijf

Ons bedrijf is gelegen in een bosrijke omgeving tussen Putten en Nijkerk. Opgezet na de oorlog, en van vader op zoon doorgezet en uitgebouwd. Pea en Helmus zijn de 3e generatie Torsius op deze boerderij. Toen wij het bedrijf overnamen in 1994 hadden we een gemengd bedrijf met kippen, varkens, kalveren en kuikens. Van alles een kleine eenheid. Vanwege kennis en efficiëntie is er voor gekozen om alleen met kippen verder te gaan. Tot aan 2003 hebben we alleen kippen gehad in legbatterijen (zeer efficiënt, maar maatschappelijk niet meer geaccepteerd).

Alles wat tijdens de opfok gebeurt wordt vastgelegd in data, en is te controleren via de computer. Temperatuur, voer , water, groei enz. worden allemaal via de computer gecontroleerd.

Op de daken van de opfokstallen liggen zonnepanelen, die 85 KWh kunnen opwekken. Zo voorzien we onze bedrijven voor 50 % van hernieuwbare energie. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen!

Na de vogelpest is er besloten om om te schakelen naar diervriendelijke houderij. Vanaf 2005 zijn we volledig omgeschakeld naar scharrelkippen, voor de productie van scharrel-eieren. Alle kippen lopen nu los, volgens de nieuwste EU-normen. We voldoen aan alle gestelde eisen op het gebied van Milieu, Welzijn, Voedselveiligheid. Daar waar mogelijk gaan we zelfs verder. We worden daarop gecontroleerd door diverse certificerings-instanties, wat een jaarlijks ritueel is.

Deze site wil een indruk geven van wat er allemaal bij komt kijken, voordat we het consumptie ei verpakt en wel klaar hebben staan voor onze afnemer. Het doel van deze site is om meer bekendheid te geven aan, en meer begrip te kweken voor het beroep pluimveehouder en wat ons drijft om hiermee verder te gaan. Het is een mooi vak, met veel uitdagingen! Tevens hopen we op meer bekendheid voor ons bedrijf zodat we onze afzet rechtstreeks naar de consument uit kunnen breiden.