Scharrelkippen

Op ons bedrijf zitten meerder soorten scharrelkippen. We hebben witte kippen in een standaard scharrel stal (deze kip legt witte eieren). De meeste mensen denken dat witte eieren uit een legbatterij komen maar dat is dus niet zo. Ook een witte kip houdt van ruimte en beweging, en is zeer geschikt om als scharrelkip door het leven te gaan. We hebben bruine kippen in een volière-stal zitten (deze kip legt bruine eieren). In deze stallen kunnen ze ook nog eens naar verschillende niveaus vliegen. Vergelijk het maar met een boom, waar ze continu in zitten te klimmen. Op elk niveau kunnen ze eten of drinken.

Dit systeem vergroot de rust in de stal. We hebben ook witte kippen die bruine eieren leggen. Deze kip is sterk en wordt speciaal gebruikt voor “biologische productie”. Ook bij ons gebruiken we deze kip voor de productie van “Biologische eieren”. Deze dieren moeten over een uitloop beschikken, waar ze altijd in kunnen. Tevens is de bezetting (aantal dieren per meter) veel lager dan de traditionele scharrelkip.

Deze manier van kippen houden wordt streng gecontroleerd door verschillende instanties. De kip moet speciaal opgefokt worden en krijgt speciaal voer waar alleen maar biologische grondstoffen in zitten. Dit geeft dus ook een fors hogere kostprijs. Zolang de consument deze meerprijs wil betalen, zullen wij dus ook biologische eieren blijven produceren. De markt (consument) bepaalt tenslotte.

Aangezien ons bedrijf van redelijke omvang is kunnen we grote partijen eieren per dag leveren. Voordeel hiervan is dat er dagelijks eieren worden afgeleverd.
Dit betekent dat we super verse producten afleveren aan onze afnemers. Voor eieren geldt dan ook: versheid bepaald kwaliteit.

U wilt onze eieren in uw assortiment? Bel of mail ons (zie contact).